Homloklebeny

HOMLOKLEBENY CSOPORT 10-14 ÉVESEK SZÁMÁRA

Elérhetőség:

Erős Panni fejlesztőpedagógus, alapozó terapeuta, homloklebeny terapeuta
erosann94@gmail.com, +36 30 884 8468

Kiknek ajánljuk?

  • Figyelemzavarral küzdő gyerekeknek.
  • ADHD-s gyerekeknek.
  • Felvételi előtt álló gyerekeknek (a tantárgyi segítség mellett kifejezetten hasznos a homloklebeny terápia, melynek hatására fejlődhet a koncentráció, tervezés-szervezés, az információk feldolgozása és felidézése).
  • Olyan iskolásoknak, akiknek nehézséget jelent a tanulás (a feladatok megtervezése, szervezése, korábbi ismeretekkel, tapasztalatokkal való összehasonlítása, több tevékenység összehangolása vagy a rugalmas gondolkodás hiánya nehezíti az iskolai mindennapokat).
  • Gyerekeknek, akik nehezen alkalmazkodnak új helyzetekhez.
  • Gyerekeknek, akik nehezen tudják figyelmüket összpontosítani, fókuszban tartani.

Mi az a homloklebeny terápia?A homloklebeny agyunk azon része, ami felelős többek között, a gondolkodás, a tervezés, a problémamegoldás, a beszéd, az izomzat akaratlagos mozgatása, az érzelem és a személyiség bizonyos aspektusaiért, valamint a bejövő ingerek osztályozásáért.

A terápia olyan strukturált gyakorlatokat tartalmaz, melyekkel jelentősen javíthatjuk agyunk teljesítőképességét, rendszerező képességét, sebességét. A terápia célja, hogy képesek legyünk figyelmünket egyszerre több dolgon hatásosan rajtatartani vagy éppen a külső ingerek kizárásával képesek legyünk egy dologra összpontosítani.

A terápia során olyan gyakorlatokat végzünk, melyek összekötik a mozgást, a beszédet és a gondolkodást, intenzíven stimulálják a homloklebenyt.

A terápia hatására javul a memória, a figyelem, a mozgás összerendezettsége, az egyensúly, a testi-lelki rugalmasság, a kreativitás.

Időpont: péntek 14:30-15:30
Foglalkozást vezeti: Erős Panni fejlesztőpedagógus, alapozó terapeuta, homloklebeny terapeuta
Jelentkezés: erosann94@gmail.com, +36 30 884 8468